Blackburn-Cardiff

08.08.2014 22:37

 

První utkání championship mě nezklamalo a potvrdilo, že tuhle soutěž stojí za to sledovat. Zpočátku tlačil Cardiff a zvládl tento tlak přetavit na gól ze standartní situace, ze kterých byl nezpečený a výborně je zahrával Whittingham. Prodloužený centr ze středu pole nekompromisně hlavou poslal z blízka do brány Jones. Robinson neměl žádnou šanci.

Blackburn držel hodně míč a dobře kombinoval a po obdrženém gólu hráli mnohem lépe hráči v modrobýlých dresech a dostali Cardiff do úzkých, především výborně hrající Gestede neustále dělal problémy, byl nejsilnější ve vzduchu a za celý zápas prohrál snad jednu jedinou hlavičku. Často prodlužoval na Rhodese, který měl výborný první dotek, ale nedařilo se mu v zakončení a finální fázi. Kompaktní obrana domácích v čele s kapitánem Hanleyem výborně vystupovala a odebírala míče. Před poločasem se rovers zaslouženě podařilo srovnat, když Cairney,nejlepší hráč týmu minulou sezónu, nádhernou technickou střelou z dálky rozvlnil síť.

Po poločase se pokračovalo kde se skončilo a Blackburn hodně držel míč a nepouštěl Cardiff k ničemu. K vidění byl místy velmi rychlý a pohledný fotbal. Rozhodčí nastavil velmi tvrdý metr a bylo k vidění hodně tvrdých zákroků, ale rozhodně to zápasu prospělo, hra se tolik nepřerušovala a měla spád. Adam Le Fondre se po nepovedeném prvním poločase trochu rozehrál a po dobrém krytí míče byl několikrát faulován a poměrně dobře bránil, což je docela překvapivé po tom co odehrál sezónu za Reading na hrotu a na bránění nebyl zvyklý. Celkově jeho výkon, ale postrádal kvalitu a od útočníka takového kalibru očekávám více, ale věřím že se rozehraje. Z ostatních bluebirds stojí za zmínku výkon Jonese, který byl fyzicky silný a vyhrával hlavičky a connoly na stoperovy odehrál poměrně solidně.

Zajímavostí je také, že po velké obměně kádru za bluebirds nenastoupil ani jeden hráč z walesu.

Zápas měl šťávu byl tvrdý a místy ze strany na stranu, maličkosti jako kluk na tribuně vyplazující jazyk při střídání Cardiffu dodaly utkání tu správnou jiskru a atmosféra na riverside byla vynikajcí.

Na video ze zápasu se můžete podívat zde. www.youtube.com/watch?v=DKYXrt1qD8A

Na obrázku podle mého nejlepší muž zápasu Rudy Gestede.

Diskusní téma: Blackburn-Cardiff

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek